بيمه مسكوني طرح همگاني
- توضیحات
- دسته: بيمه آتش سوزي واحدهاي مسكوني
- منتشر شده در 09 آذر 1391
- نوشته شده توسط مدير سايت
- بازدید: 6202
بیمه ایران از سال 80 به بعد اقدام به ارائه طرح همگانی کرده که در هر یک از آنها پوشش های بیشماری را به هم میهنان عرضه نموده است. این طرح ها عبارتست از: طرح خانه به خانه، طرح بهداشت روانی خانواده، طرح بیمه رایانه، طرح جامع بیمه گردشگران، طرح جامع خانه و خانواده، طرح بیمه آتش سوزی همگانی، طرح بیمه صنعت و تولید، طرح جامع بیمه کشاورزان، طرح بیمه کارگران عضو خانه کارگر، طرح مهر و طرح بیمه جهیزیه. در این نوع بیمه خطرهای ناشی از آتش سوزی، انفجار، صاعقه و سیل تحت پوشش قرار دارد وکلیه افرادی که در منازل مسکونی زندگی می کنند ( اثاث منزل و یا ساختمان ) به این بیمه نامه نیاز دارند.
موضوع بیمه آتش سوزی تأمین خسارت و جبران زیانهای مالی و مادی است که بر اثر وقوع خطر آتش سوزی به اموال و دارائیهای منقول و یا غیرمنقول بیمه گزار اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی وارد میشود. بنابراین در بیمه آتش سوزی، خسارتهای مالی مورد تأمین قرار میگیرند نه خسارتهای جانی و بدنی. لذا، درصورتیکه صدمهای به افراد برسد، معمولاً این بیمه آنرا پوشش نمیدهد.
لازم به ذکر است که خسارت وارد به اموال اشخاص ثالث بر اثر وقوع آتش سوزی که مطابق قانون، موجب مسئولیت و پاسخگویی بیمه گزار شود نیز همراه پوشش خطر آتش سوزی یا بهطور جداگانه از طریق بیمهنامه مسئولیت مدنی مورد تأمین بیمهگران قرار میگیرند.بیمه آتش سوزی مانند سایر شاخههای بیمه اموال، شامل اصل غرامت، قاعده جانشینی، اصل حسن نیت، قاعده نفع بیمهای و قاعده نسبی سرمایه و حقبیمه میباشد.
ویژگی این طرح نسبت به طرح بیمه آتش سوزی منازل مسکونی این است که خطر تبعی سیل نیز بدون درخواست پوشش اضافی جزو تعهدات شرکت بیمه ایران می باشد. علت این امر با توجه به عنوان طرح همگانی این است که تمام خطرات عمومی و معمول مثل آتش سوزی، صاعقه، انفجار و سیل که برای همه منازل خطری یکسان است، تحت پوشش قرار می گیرد. بیمه ایران از سال 80 به بعد اقدام به ارائه طرح همگانی کرده که در هر یک از آنها پوشش های بیشماری را به هم میهنان عرضه نموده است. این طرح ها عبارتست از: طرح خانه به خانه، طرح بهداشت روانی خانواده، طرح بیمه رایانه، طرح جامع بیمه گردشگران، طرح جامع خانه و خانواده، طرح بیمه آتش سوزی همگانی، طرح بیمه صنعت و تولید، طرح جامع بیمه کشاورزان، طرح بیمه کارگران عضو خانه کارگر، طرح مهر و طرح بیمه جهیزیه. در اغلب این طرح ها پوشش های متنوع بیمه های اشخاص و بویژه آتش سوزی جزو مهمترین تعهدات بیمه ایران می باشد و بعضاً پوشش مسئولیت را داراست. در این نوع بیمه خطرهای ناشی از آتش سوزی، انفجار، صاعقه و سیل تحت پوشش قرار دارد و حق بیمه سالانه آن با توجه به ارزش واحد مسکونی به شرح ذیل می باشد:
- حداقل ارزش ساختمان و اثاث منزل 15.000.000 ریال حق بیمه سالانه 7.000 ریال
- حداکثر ارزش ساختمان و اثاث منزل 500.000.000 ریال حق بیمه سالانه 235.000 ریال
مخاطبين
کلیه افرادی که در منازل مسکونی زندگی می کنند ( اثاث منزل و یا ساختمان ) .
-
پوششهای پایه:
- آتش سوزی
- انفجار
- صاعقه
- سیل
-
پوششهای اضافی:
- زلزله
- طوفان
- سقوط هواپیما و بالگرد
- ضایعات ناشی از ترکیدگی لوله آب و فاضلاب
- ضایعات ناشی از آب باران و ذوب برف
شرایط عمومی یا متن بیمه نامه در واقع مفاد قرارداد فیمابین بیمه گر و بیمه گزار بوده که به امضای بیمه گر رسیده و تحویل بیمه گزار می گردد.کلیه جزئیات بیمه نامه به مانند پوششها،استثنائات،وظایف و تعهدات بیمه گر و بیمه گزار،مهلت اعلام خسارت،مرجع حل اختلاف و سایر موارد در آن درج گردیده است.شرایط عمومی بسته به نوع بیمه نامه صادره می تواند یک یا چندین صفحه باشد و همچنین شرایط عمومی در هرنوع بیمه نامه ثابت می باشد.
شرایط خصوصی بیمه نامه شامل نام و نشانی بیمه گزار،موضوع مورد بیمه،محل مورد بیمه،سرمایه مورد بیمه،فرانشیز،کلوزها(شروط)،حدود غرامت،حق بیمه،نحوه پرداخت حق بیمه و تمام اطلاعاتی است که جهت صدور یک بیمه نامه ضروری بوده و از فرم پرسشنامه تکمیل شده توسط بیمه گزار اخذ گردیده است.
- خطر ظروف تحت فشار
- خطر ترکیدگی لوله آب و ضایعات ناشی از ذوب برف، تگرگ و باران
- شرایط جایگزینی
- شرایط سرقت
- شرایط شناور
- شرایط سیل
- شرایط مسئولیت مالی در مقابل همسایگان
- عدمالنفع (این زیرپوشش تنها توسط طرح جامع اصناف قابل انتخاب است)
شرايط فسخ
بیمه گزار می تواند در هر زمان بیمه نامه را فسخ نماید، در این صورت بیمه گر با در نظر گرفتن تعرفه کوتاه مدت، حق بیمه را محاسبه و ما به التفاوت دریافتی را به بیمه گزار مسترد می نماید. بیمه نامه هایی که به موجب قانون یا قرارداد به نفع ثالث صادر می شوند از شمول این حکم مستثنی می باشند. بیمه گر در مواردی که قانون بیمه اجازه فسخ به او داده است می تواند بیمه نامه را با یک اخطار ده روزه فسخ نماید و اعلامیه آن را با پست سفارشی به آخرین نشانی اعلام شده بیمه گزار ارسال نماید. در این صورت بیمه گر بایستی حق بیمه دریافتی باقیمانده را پس از ده روز از تاریخ اعلام اخطار مزبور به بیمه گزار به صورت روز شمار مسترد نماید.